Flikar

söndag 1 augusti 2010

På väg hem från raceweek.

Så var vi på väg hem igen efter fyra dagar med en massa racing och friluftsliv. Eftersom vi tältat blev det ju som att vara ute 24 timmar om dygnet och det måste väl vara fri-lufts-liv om nått! :)
Jag var väl lite fundersam hur det skulle gå att tälta, sova på luftmadrass och så, men det gick faktiskt väldigt bra!
Det har varit superskönt att ha långhelg och faktiskt riktigt mysigt att leva lite spartanskt.
Men ok, jag erkänner. Det känns skönt att vara på väg hem till sin riktiga säng, sitt egna badrum och riktiga fullutrustade kök. ;)Jag har övat en massa på racingfotografering förstås och kände idag (hmm, tröglärd or what? ;)) att jag började fatta denna delen av kamerans funktioner rätt så bra.
När jag sen tittar på bilderna i datorn och hittar mina favoriter så är det riktigt kul att veta att jag verkligen skapat bilden genom att ställa in olika saker på kameran och inte bara tryckt ON och sen satt fingret på avtryckaren.Det har varit en riktigt trevlig helg på det stora hela, även om den för vissa av racingteamen var mindre rolig med avåkningar och halvkvaddade bilar.
En av Porsche-bilarna, som kör i samma klass som bl.a. prins Carl-Philip och bygg-Matte, råkade ut för helgens värsta olycka idag på förmiddagen. Han fick tydligen vattenplaning och körde rätt in i skyddsräcket.
Nu klarade tydligen föraren sig rätt så bra men de tog ändå dit en ambulanshelikopter för säkerhets skull eftersom det kan vara nack- och ryggskador vid racingolyckor.
Det var obehagligt innan de ropade ut i högtalarna att han var ok. Johan och hans racingkompis Zandy skulle inte köra förrän på eftermiddagen heller så det är klart man fick sig en tankeställare vad som kan hända. Men de sitter skyddade med bur runt om sig i bilen, har mycket skydd på sig och dessutom går deras "Volvosar" inte alls lika snabbt som Porscharna. , Man kan ju heller inte gå omkring och vara rädd och orolig hela tiden. Men visst, medveten ska man vara.

Nu är det ca en månad kvar till nästa racehelg och då ska vi till Falkenberg. Där har jag aldrig varit så det ska bli kul. Även om jag mest bara får se racingbanan... ;)

1 kommentar:

  1. Det kan ju hända otäcka olyckor förstås, men att gå och oroa sig hjälper ju inte. Antar att de som tävlar är väldigt medvetna om riskerna, och händer det något är det väl oftast yttre omständigheter som de ändå inte kan påverka.

    Vissa saker kan ta tid att lära sig ordentligt, men visst är det roligt när man ser att man gjort framsteg och faktiskt förstår vad man håller på med!

    SvaraRadera