Flikar

söndag 20 juni 2010

Bröllopsyra!

Igår gjorde vi som så många andra, såg på bröllopet med stort B, det mellan kronprinsessan Victoria & Daniel.
Mina föräldrar och Anna & Gusten var här och vi tjejer fällde en hel del tårar, det var ju så vackert!


Dagen till ära hade vi hissat flaggan i topp. Brudparet hade tur med vädret och vi hade fint (fast lite kyliga vindar) här nere på Öland med.


Somrigt och svenskt på bordet.

Efter att vi sett vigseln och kortegen åka genom Stockholm tände vi grillen och fixade ihop kvällens middag.
På menyn stod helgrillad fläskytterfilé, grillade grönsaker (majskolvar, lök, zucchini och färska champinjoner), ugnsstekt färskpotatis, tzatziki, vanlig- och het bearnaisesås (Lohmanders, såå god!) och sallad.
Mmm, det vattnas i munnen bara jag tänker på hur gott det var! :)
Efter middagen blev det två kubbmatcher, sen fick vi gå in för att värma oss. Det var verkligen ingen sommarvärme ute då.
Kvällen avslutades med fika till matchen mellan Danmark och Kamerun. Man får ju heja på våra skandinaviska kompisar Danmark nu när Sverige inte är med i VM...
Vi hade en jättetrevlig kväll, Victoria & Daniels dag och kväll verkar blivit riktigt lyckad den med och Danmark vann med 2-1 över Kamerun. Slutet gott allting gott. :)

Efter att våra gäster åkt hem fortsatte vi se på bröllopssändningen på tv och jag satt rätt snart med krokodiltårar rinnandes ned för kinderna igen. Daniels tal till Victoria var ju såå fint!
Känns häftigt att ha sett bröllopet och lite från festen, även om det bara var på tv. En historisk händelse ju, som vi nu fått ta del av.
Stort grattis till Victoria & Daniel och må de leva lyckliga i alla sina dagar! :)

2 kommentarer:

  1. Ni verkar också haft en fin dag precis som Victoria och Daniel!
    Daniels tal var verkligen rörande. Jag är helt fotbollsointresserad så när jag inte var ute och gick med Higgins så satt jag och tittade på bröllops-tv från det jag slutade jobba tills sändningarna slutade. Det är ju inte varje dag man får uppleva en sån fest!

    SvaraRadera
  2. Tack snälla Lisa för dina fina ord i inlägget om min kära häst... Det var väldigt omtänksamt utav dig. Jag hoppas verkligen att du har rätt och att vi får träffa Merlin och Gabby nån gång igen, det blir så hemskt tomt utan dem. Men det är ju priset man får betala för de fina år man fick tillsammans. När smärtan minskar lite är det härligt att ha de fina minnena kvar, för alltid, som du skrev.

    Det låter som att ni hade en mycket härlig lördag. Jag tittade också lite på bröllopet, så fint och kärleksfullt de lyckats få det.

    Hoppas du har en bra vecka och får en mysig midsommar. Vi är nästan helt klara med renoveringen i vardagsrummet, ska storstäda efter allt renoveringsstök idag, sen så! skööönt. Sen blir det vila och njuta över midsommar :)
    Kram Veronica

    SvaraRadera