Flikar

måndag 12 april 2010

Vårteckensutmaning, vecka 7.

Veckorna rullar på, nu är vi nästan i mitten av april! Värme har det väl varit lite sisådär med senaste veckan tycker jag, men naturen blommar och knoppas ändå och det är en härlig syn.
I veckan bytte vi till sommardäck på vår ena bil också, det ger vårkänsla det!


Höstens plantering med ljung och blomsterkål är nu bortrensad och istället pryder en kruka med mörklila och ljuslila penséer vår farstukvist. Ser betydligt trevligare ut och ger dessutom en härlig vårkänsla.
Jag föll pladask för de här lila färgerna när jag var på plantskolan och de passar fint till vårt ljusgröna hus med ljusgråa detaljer.


I dikeskanten har blåsipporna börjat kika fram. Men de verkar vilja ha lite mer sol innan de tänker slå ut ordentligt.


Vitsipporna har kommit fram de med.


I veckan köpte jag mig en ny cykel, en s.k. hybrid som är en mountainbike fast med smalare däck. Lite mer gatuanpassad helt enkelt. Riktigt flashig är den i jämförelse med min förra cykel, en tre-växlad damcykel, och jag är mycket nöjd.
Köpte en cykeldator desutom, så jag kan se hur snabbt (och hur långt!) jag susar fram på vägarna.
Idag cyklade jag premiärrundan och det kändes mycket bra! Fast den där motvinden tänker jag nog lämna tillbaka till cykelaffären.... ;)

Klicka på loggan så kommer du till listan med övriga deltagare i Humlebackens vårteckensutmaning.

4 kommentarer:

 1. Ja, en ny cykel det är verkligen ett vårtecken. Tänk när man var liten så underbart det var att få ta fram sin cykel på våren./Kram Merja

  SvaraRadera
 2. Åh jag njuter av dina ljuvliga vårtecken, i brist på egna! Jag blev riktigt cykelsugen här :) Längtan ut till landet är stor nu... Jättefina foton på blommorna med. Hoppas vi får en varmare vecka nu!

  Kram Veronica

  SvaraRadera
 3. Härliga vårtecken!
  Det är skönt i solen...
  Kramen.

  SvaraRadera
 4. Jag är ju inte med i utmaningen i år, men det är lika roligt ändå att kika runt på hur långt våren kommit i olika delar av landet. Ni ligger ju klart före oss i alla fall. Jättehärliga penséer, kan tänka mig att det ser vårfräscht ut efter ljungen!
  Roligt med ny cykel! När jag cyklar - vilket är sällan - blir det på min 30 år gamla treväxlade Maraton! :D

  SvaraRadera