Flikar

söndag 7 mars 2010

Här för att stanna.

Det har sakta men säkert gått upp för mig hur lite tid man har till övers efter en arbetsdag. Jag hinner inte alls med alla de där sakerna som jag hann med när jag gick hemma. Och det är ju inte så konstigt egentligen, jag har bara behövt acceptera det och inse vad det är jag vill prioritera. Jag har därför den senaste veckan jobbat med beslutet att lägga av med de tre spelen jag dagligen spelar på Facebook.
Det låter kanske jättetöntigt men jag upptäckte att jag faktiskt skaffat mig ett litet spelberoende! När beslutet väl skulle tas så var det inte så enkelt som jag trodde. Tur att spelen inte kostat mig några pengar!
Nu ska jag ialla fall pausa från spelandet och det känns faktiskt skönt. Nu blir det mer tid till bloggen och fotograferandet, som jag verkligen gillar att pyssla med och inte har något emot att det är ett beroende. ;)

Påtal om fotografering så var jag på lektion ett av tio i digitalfotografering på Folkuniversitetet i Kalmar i onsdags. Ska bli riktigt kul att gå den här kursen men det kommer nog bli dyrt för mig, jag blev nämligen genast sugen på att köpa en ny kamera!! Min systemkamera är ju faktiskt typ tre år gammal nu och det har hänt en hel del i utvecklingen sen jag köpte den, men vi får se. Det är ju en del pengar så jag måste fundera på det lite först.
Jag ska däremot köpa en extern blixt, har hittat en begagnad som är nästan ny som jag ska köpa av en kille i Dalarna. Borde få den nu i veckan.

Förra veckan fotade jag även mitt första bröllop! En kompis och hans sambo överraskade sina föräldrar i tisdags med att gifta sig. (ja, lite ovanligt med ett tisdagsbröllop och det tyckte även prästen :)) De bjöd hem föräldrarna på middag men när de kom hem till dom satt en lapp på dörren med texten "åk till kyrkan". Coolt va?!
Jag har inte hunnit se alla bilderna än men hoppas de blev bra. Var rätt nervös och vet redan nu saker jag ska göra annorlunda om jag får uppdraget att fota ett bröllop igen. Man lär så länge man lever, eller hur?


Jag tror vi är någon på spåren.

Idag har vi varit ute på en superskön promenad i solskenet. Vi kunde gå nästan obehindrat över åkrar och ängar för det ligger sån skare på snön nu. Hoppas vi får mer sol och värme nu framöver, det piggar verkligen upp!


Öppna landskap.


Imorgon är det dags för bilder till vårutmaningen igen och jag har ett riktigt härligt vårtecken att bjuda på då, så på återseende hoppas jag!

1 kommentar:

  1. Jag har förstått av andra att Facebook kan ta en väldig tid från allt annat. :0)
    Kul med fotokursen, det måste vara spännande, och så fick du ju något att fundera på också angående kameran.

    SvaraRadera