Flikar

lördag 13 februari 2010

Tulpaner och snöstorm.


Tulpaner är livräddare denna årstid, när hoppet om att få se lite grönska och känna värme igen nästan är slut.
Igår höll jag knappt på att komma hem från jobbet. Nordostan blåste rejält här på Öland och snön drivade snabbt igen vägarna. När jag väl kom till bygatan (som jag bor på) var den så igensnöad så jag knappt tog mig fram. Men med lite tryck på gaspedalen och med hjälp av bilens antisladdsystem tog jag mig ända hem. Kvällens middagsplaner med mamma & pappa var bara att avboka. Ingen idé att ge sig ut när vägarna var nästintill oframkomliga.


Typiskt. Jag som hade köpt dessa fina tulpaner till mamma!
Istället spenderade jag kvällen hemma med Emil och Lill, som inte heller hade någon lust att ge sig ut i ovädret. Johan var i Värmland och såg Svenska rallyt under gårdagen, så han kom inte hem förrän vid fem-tiden imorse.


Vädret har varit bättre idag. Det har i och för sig kommit lite mer snö men vinden har ialla fall avtagit. Svärfar säger att det inte varit såhär mycket snö på Öland sen krigstiden. Ja, jag tycker ialla fall att det räcker nu. Våren känns alldeles för avlägsen...

Ikväll ska vi göra ett nytt försök med middag hos mina föräldrar, sen ska vi förstås se Melodifestivalen också. Får se om man kan hitta något favoritbidrag ikväll.

Hoppas ni får en trevlig lördagskväll!

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med ny jobb:) Herlig, håper du trives og at alt er vel:)

  Snøvær ja...for en vinter vi har hatt!! Det som er verst hos oss nå er blankisen. Veiene blir ikke vedlikeholdt og det er skøytebaner. Vi hadde tenkt oss til Trondheim i dag, ca 9 mil og kjøre men holdt oss hjemme. Med piggfridekk tok vi ikke sjansen. Må vel kjøpe dekk med pigger.
  Nydelige tulipaner:)
  Klem fra meg:)

  SvaraRadera
 2. Hoppas din första jobbvecka gått bra. Vi har haft några fina och soliga dagar här nu, kallt på nätterna men solen har värmt så det varit plus mot söderväggen.
  Skönt.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera
 3. Förstår att det var tufft väder på södra Öland, tyckte det var jobbigt nog här runt Kalmar. Tog mig knappt till hästen i fredags och körde fast 2 ggr i lördags, men inte värre än att bilen kunde puttas loss. De har fortfarande inte plogat bort all snön som blåst runt här å då bor jag ju i stan! Helt galet, går knappt att parkera eller köra på mindre vägar i stan. Jag håller med dig, man är ganska trött på det här nu tyvärr. Häriga foton på tulpanerna! Köp dig några krokusar också så kanske lite vårkänsla infinner sig iaf...

  Kram Veronica

  SvaraRadera
 4. Öland är ju ganska så öppet landskap kommer jag ihåg från de semestrar jag varit på där. Får hoppas att vägen inte blev helt igendrevad med snö, det är ju inte roligt att vara totalt insnöad!

  SvaraRadera