Flikar

torsdag 17 december 2009

Loppisrunda.

Mitt nya intresse: gamla saker! Jag har relativt nyligen fått upp ögonen för loppisar, gamla möbler och inredningsdetaljer i allmänhet och tycker det är jättekul att blanda nytt och gammalt i min inredningsstil. Det gäller bara att hitta guldkornen!
I förra veckan var jag på loppis-tur med en kompis för att kika i två loppisaffärer som enligt henne åtminstone var bra för ett par år sen. Så vi begav oss till Emmaboda ute i de småländska skogarna med ett riktigt loppis-shoppinghumör.
Först åkte vi till Möjligheternas hus. De hade en hel del men inga såna där riktigt fina saker (guldkornen ni vet). Det var däremot väldigt billigt vilket är väldigt trevligt om man väl hittar nått. :)
Efter det åkte vi vidare till Sabines Antik & Loppmarknad och där hittade vi massa fint! Priserna var inte lika billiga som förra stället, men helt överkomliga ändå.


Jag köpte ett litet strykjärn. Gulligt va?! :) 100kr betalade jag för det.


Det blev också en stor Höganäs-kruka (10 l) som jag fyndade för 50kr! Den har gått sönder en gång i tiden så en skärva uppe i kanten är fastlimmad, men det gör inte mig nått. Hade den varit hel hade prislappen varit 200kr istället...Två plåtburkar fick följa med mig hem också. En röd burk till pepparkakorna, märke "Sessans Pepparkakor". Pris 10kr.


Och tillsist en burk till kakaon för 40kr. Perfekt storlek, pappförpackningarna man köper kakao i idag fick perfekt plats inuti.

Så är ni loppis-sugna och har vägarna förbi Emmaboda kan jag rekommendera Sabines Antik & Loppmarknad. För mig och kompisen blir det nog ett besök igen till våren tror jag. :)

4 kommentarer:

 1. Vao...vilka fynd.Och lyckost Dej jag är på jakt efter en sådan kakao burk.
  Älskar Loppisar.

  Hua ligen Nu e de kallt.....-12 oj man e inte van.....och kaminen som inte kommit varken hem eller på plats än.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Den där Höganäskrukan var ju verkligen ett fynd. Jag har också en sån men på tre liter. Fast den är arvegods, så jag fick den ju alldeles gratis.

  SvaraRadera
 3. Riktigt fyndat ser jag, den Höganäskrukan gillar jag, men den stora kuppen är nog den sista plåtburken till ögonkakao - yes, helt läckert :)

  SvaraRadera
 4. Vad fina gamla saker du hittat!!!!Loppisar ar ju underbara!!!!

  SvaraRadera