Flikar

söndag 13 september 2009

Växlande väderlek.



Igår hade vi sommar med blå himmel, strålande solsken och runt 23 grader varmt. Idag är det höst med en gråmulen himmel, regn och kyliga vindar. Det är snabba vändningar, man får hoppas att solen och värmen kommer tillbaka lika snabbt som den försvann...

Igår hade vi målarstuga här hemma, Johan målade på huset och jag på garaget. Idag, med tanke på vädret, blir det inte lika mycket gjort men det är rätt skönt det med. Vi sitter framför varsin dator, dricker en stor kopp te och så har jag tänt lite ljus. Det är visserligen inte mörkt ute än men det är så mysigt med tända ljus så jag kunde inte låta bli. Höstrusk ute = myspys inne ju!! :)

I torsdags var det dax för Johan att köra banracing igen och vi åkte till Anderstorp raceway för ett tre-timmars "kör-så-mycket-du-vill-pass". Johan var, som vanligt bakom ratten på Nissan och på en racingbana, som ett barn på julafton och mycket nöjd med bilen. Fast det är klart, det finns alltid justeringar att göra och nya bildelar att köpa... ;)
Jag gick, som vanligt, runt om banan med kameran i högsta hugg och fotade hejvilt. Provade lite olika inställningar på kameran och blev nöjd med kanske tio kort av etthundrafemtio... Mina krav höjs hela tiden och jag är fruktansvärt irriterad på att jag inte lyckas få till det som jag vill!


Såhär ska det se ut! Oskärpa runtom bilen, fokus på bilen och fälgarna "snurrande" så man ser att det är rörelse i bilden. Mer sånt, tack!

Jag har faktiskt anmält mig till en fotokurs på Folkuniversitetet som startar i slutet av september men fick en reservplats tyvärr så det är ju inte alls säkert att jag kommer med. Om inte så tänker jag se till att skaffa mig en plats till nästa kursstart istället.


Jägar'n.

De senaste två veckorna har vår honkatt Lill uppmärksammat oss på vilken duktig jägare hon är. Jag tror dock vi inte riktigt visat den uppskattning hon förväntat sig. Jag vet, vi är så otacksamma! ;)
Hon har vid två tillfällen kommit hem med levande fåglar. Den ena släppte hon i princip i Johans hand så han kunde släppa ut den igen (om den överlevde sen vete sjutton). Den andra släppte hon i matrummet/vardagsrummet och den försökte då genast flyga ut genom ett av våra stora fönster. Lill for förstås efter och välte ner vår fina (och dyra!) keramikfyr av Långe Erik (fyren på norra Öland) som gick sönder. Vad kan man göra mer än att svära tyst för sig själv liksom?
Sen kom hon hem med en liten ödla två dagar i rad. De levde också och jag fick rädda dom från hennes dödslek.
Igår kom hon med en liten näbbmus till mig när jag stod och målade. Den släppte hon också och medan jag stal hennes uppmärksamhet lyckades den smita från henne. Gissa om jag var glad att jag stod utomhus när hon kom med den, så hon inte släppte den inomhus?!
Hmm, ska hon fortsätta såhär är det väl kanske bara en tidsfråga innan vi får in levande möss i huset... :/ Tack och lov har inte Emil fått för sig att visa oss sina jakttroféer än!!

3 kommentarer:

 1. Hej! Det förstår du väl, att du ska visa din uppskattning till kissen som kommer med sitt byte till dej (som är flockledare). Det händer ofta här att katterna kommer med sina byten. Vi har kattlucka också, så därför kan vi inte stänga dem ute.
  Vi har haft fint väder både igår och idag. Solen har värmt så skönt. Och vi hoppas att det fortsätter hela veckan som kommer.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera
 2. Jag skrattade till har nar du berattade om din katt,hande detsamma for mig och min katt som jag hade for manga ar sedan.....hon slapade in faglar...jag kom hem fran jobbet och hittade innanfor dorren en dod fagel,i vardagsrummet var det fagelbajs pa tapeterna fran en skramd fagel.......fagelbajs overallt...sedan en fagel utan huvud i koket....den kvallen skulle min syster komme med hennes dotter for jag skulle vara barnvakt sa jag fick stalla mig och skura allt pa en gang.......
  dom vill visa hur duktig dom ar att fanga:-)

  Hoppas ni far tillbaka fin vadret!!!
  Hoppas du kommer in pa kursen,det ar jag saker pa att du gor,oftast reserverna hoppar in pa slutet:-)ska halla tummarna for dig! Har annu inte sett true blood,men jag later dig fa veta nar jag gjort det!
  du ar sa duktig pa att fota!!!!fortsatt sa!!!

  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Det verkar som om vädret är likartat oavsett var i landet man bor! Här hade vi liknande väder som ni i helgen. Idag är det soligt och fint igen!
  Sen är jag väldigt glad att jag har Higgins! Han släpar inte hem annat än sånt som fastnar i pälsen på honom! ;0) Idag fick jag sitta en kvart på en parkbänk och pillra bort gräsfrön ur pälsen, men hellre det än en halvdöd fågel/mus i lägenheten! ;0)

  SvaraRadera