Flikar

tisdag 1 september 2009

Hemligheten är ute...

Ojojoj, nu har jag nästan fått lite dåligt samvete när jag verkar fått upp era förväntningar så högt över vår lilla hemlighet. :) Anledningen till att jag & Johan sa att det skulle vara en hemlighet var för att vi ville se om våra nära och kära som kom och besökte oss såg att det var någon skillnad på vårt hus. Ja, för det är där hemligheten är, vi har fixat med huset.
Får se om ni kan se någon skillnad. Mina föräldrar och lillasyster med sambo såg det inte utan att vi var tvungna att påpeka det...


Före. (Klicka för att se en större bild)


Efter.

Ja, vi har alltså målat om huset. Eller börjat måla om huset, rättare sagt. Framsidan, som ni ser ovan, är klar förutom fönstrena, spröjsen (som inte sitter uppe för tillfället) och dörren. De ska bli vita, så i slutändan ska det bli som på garaget (bilden nedan). Men det får vi vänta med till våren, tror jag.
Egentligen var ju vår tanke att vi skulle vänta med att måla om huset, då vi vill byta panel till samma som vi satt på garaget (vi har lockpanel på huset och ribbpanel på garaget).
Jag tycker ribbpanel är mer lantlig och vill försöka få den stilen på vårt 70-tals hus, så det passar in mer i den lantliga miljön vi bor i. Men listan på saker som vi vill göra med huset är lång och panelen är inte i något akut behov av att bytas så då tänkte vi att vi målar om så länge, så huset åtminstone är i samma färg som garaget.
Det är kanske svårt att se på bilderna här men det blev stor skillnad och huset ser mycket fräschare ut nu.Garaget börjar bli mer och mer klart på utsidan, för övrigt. Johan har spikat klart ribben på norrsidan så där ska jag tvätta och måla en sista gång nu. Resterande ribb (bara de som ska upp i nock på fram- och baksidan kvar) är färdigmålade. Garageporten, halvmånefönstret till framsidan och utomhusbelysningen är beställd. Kommer bli så fint när allt är uppsatt och klart!

Tack för er omtanke ang min förkylning! Jag hade tur, min onda hals gick över på en dag och det har inte blivit så mycket mer än så. Johan däremot har gått från ond hals till snuva och han var lite småhängig i söndags men han har inte behövt vara hemma från jobbet ialla fall. För ovanlighetens skull är han sjukare än jag. Brukar alltid vara tvärtom annars.

Imorgon, mina vänner, får ni hålla tummarna för mig. Jag ska nämligen på en anställningsintervju!!
Börjar bli lite smått nervös nu faktiskt, var ju ett tag sen jag var på intervju. Visst, jag var visserligen på två interna intervjuer på mitt gamla jobb men det är inte riktigt samma sak. Dom människorna kände man ju. Annars är det ca 4,5 år sen jag var på en "riktig" intervju. Får återkomma till er imorgon hur det gick.

Kram!

4 kommentarer:

 1. Lycka till på intervjun! Jag har ju ansökningar ute till höger och vänster men många är så seeeega på att ge något svar.

  Så otacksamt att måla huset och så är det ingen som märker något! hahaha! Förhoppningsvis hade de lagt märke till det om ni valt en helt annan färg, typ lysorange! ;0)

  Har man inget emot att svara på enkäter kan det vara värt att gå med i någon panel. Det behöver inte ta så lång tid att samla ihop poäng till exempelvis en pepparkvarn! :0)

  SvaraRadera
 2. Den nya fargen var ju mycket ljusare och blev finare!!!Duktigt jobbat!

  Lycka till med intervjun da!!!!!

  Vad ar det inom som du soker?

  Eva.

  SvaraRadera
 3. Som vanligt blir det snyggt när ni fixar å donar!!! Spännande med intervjuv, väntar med spänning på nästa inälgg :O)

  SvaraRadera
 4. Åh spännande med intervju, ska hålla tummarna för dig! Hoppas det går bra! Vad är det för jobb?

  Vad snyggt huset blev i nya färgen, mycket bättre! Ni är så flitiga :)

  Kram Veronica

  SvaraRadera