Flikar

onsdag 19 augusti 2009

SommarSverige, vecka 10.

Finalvecka för sommarSverige och det var nog på tiden för det märks att hösten är i antågande. Jag har kanske sagt det förut, men jag säger det igen: vad denna sommar gått fort! Men än har vi förhoppningsvis många varma och soliga dagar att se fram emot, hösten kan ju faktiskt vara riktigt skön.


Såhär vackert ser det ut längs vägen jag åker när jag ska in till stan (Kalmar). Höga stockrosor i alla möjliga färger växer längs en ladugårdsvägg precis vid vägen. Ladugården har dessutom halmtak som jag tycker är så himla fint.


Att få se trädgården blomstra om sommaren är lika härligt varje år. Min hortensia blommar i en sån läcker rosa färg men har tyvärr blommat väldigt lite de senaste två åren. Jag vet inte vad det beror på så jag tänkte läsa på lite om hortensian under vintern så den förhoppningsvis blommar ännu mer nästa sommar.


En av de bästa sakerna med sommaren är all frukt och bär som man kan göra så mycket gott med. Blåbären tillhör väl sensommaren men är väl värt att vänta på. Blåbärspaj med vaniljglass bjöd jag två av mina f.d. jobbarkompisar på när de hälsade på mig i förra veckan. Mmm, så gott!


Loppisar ser man lite här och var längs vägarna om somrarna och är något jag börjat uppskatta allt mer. Just denna loppis, i Folkets Park i Kalmar, är inomhus under våren och hösten så på så vis kan man ju fynda året om. :) Jag har faktiskt tänkt boka bord till denna loppis någong gång under hösten (blir första gången jag säljer grejer på loppis i så fall). Måste bara samla ihop lite saker jag vill bli av med först...

Det var alltså sista veckan med sommarSverige-utmaningen och det har varit kul att kika runt på allas bidrag varje vecka. Många vackra bilder har passerat under dessa veckor, och de allra flesta har haft utomhusmotiv. Det märks att vi njuter av sommaren när den väl är här. :)
Jag vill tacka alla som varit med i utmaningen med en liten award jag själv fick av Eva med bloggen Evas passion. Kram på er!


5 kommentarer:

 1. Aha, jag lärde mig just något nytt! Stockrosor heter alltså de där blommorna. Såna har jag sett på lite olika platser och jag har hört talas om stockrosor men inte kopplat ihop namn med utseende!
  Synd att jag inte visste att du skulle stå på loppis, då hade jag kunnat skicka med lite grejer jag gjort mig av med! ;0) Jag är alldeles för lat för att sälja själv nämligen, så jag brukar lämna hos Pingstkyrkan eller Röda korset.
  Det har verkligen varit roligt att ta sig an utmaningen om sommarbilder. Visst blev det knepigt mot slutet!?

  SvaraRadera
 2. Stockrosor så vackra.
  Tack för den underbara Awarden!!!!
  Den ska få komma till min sida!
  Älskar Miranda Nallarna!

  Ja det har varit roliga veckor och man har fått några nya Bloggarkompisar!

  Lite för långt till Loppiset men annars har det varit kul att åka på det.
  Ha det gott!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Tur att du kände igen dig från mina bilder, annars hade de ju varit rätt kassa! *fniss*

  SvaraRadera
 4. tack sa mycket kara du!!!!Har i milano sa har vi det sa varmt,det ar for varmt...vi ar inne hela dagarna eftersom barnen inte ska vara ute i denne varme...

  Din sommarutmaning har varit otroligt kul!!!!!Och dina kort ar underbara!!!!
  Later kul med loppis,det saknar jag harnere!!!

  Vi har stadat undan i kallaren idag,eftersom det inte finns loppis har sa skanker vi till fattiga alla saker som gara att anvanda:-)

  kOMPLIMANGER FOR DINA FINA KORT OCH BRA SKRIVANDE!!!!
  Ha en bra kvall!!!

  SvaraRadera
 5. Hej
  Det har varit 10 roliga veckor. Och många fina bilder från runt om i vårt land. Dina stockrosor är så vackra.
  Och så ett stort tack för den fina awarden. Den tar jag med till min sida.
  Jag kommer att fortsätta hälsa på hos dej och se hur du har det på Öland.
  Ha det så gott.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera