Flikar

måndag 20 juli 2009

SommarSverige vecka 6.

Sommarmånaderna är inte bara sol och blå himmel utan det är också de månaderna det kan bli rejäla åskoväder. Ett sådant drog över oss i lördags och då fick vi uppleva både kraftigt ösregn, ordentligt med åskmuller och blixtnedslag på nära håll. Maffigt och häftigt att se, samtidigt som det är väldigt respektingivande...


Vi satt på min systers inglasade altan när ovädret drog in under lördagen. Regnet bara öste ned och blandat med mullrandet från åskan fick vi höja våra röster rejält för att höra vad vi sa. Vi såg flera blixtar som såg ut att slå ned inte alls långt ifrån där vi satt.
Vi fick 31 mm regn på bara några timmar och enligt dagens tidning slog ca 15.000 blixtar ned på eller ovanför Öland under ovädret.


Under söndagen regnade det också mest hela dagen, men då slapp vi åskan och blixtarna som tur var. Regnet gav mig inspiration till att baka bullar, nått måste man ju hitta på när det inte går att vara ute! Så idag ska jag hem till mina kära föräldrar med en påse bullar. Jag fick ju flädersaft av mamma för några veckor sen (och behövde därmed inte göra egen) så nu tänkte jag bjuda igen lite. :)


Mina bigaråer är färdiga nu så jag var ute och plockade en skål till frukosten häromdagen. Extra gott när det är plockat från den egna trädgården!


Ett av mina smultronställen, i inredningsväg, är butiken Vic o Mic som ligger i Löt, ca en mil norr om Borgholm. De säljer saker från bl.a. Lexington, Bruka Design, GreenGate m.fl. Eftersom de bara har öppet under ca maj-september så brukar det inte bli mer än max två besök per år för min del. Jag tog med mig min farmor och faster, som är på besök från Stockholm, dit häromdagen och kom hem därifrån med bl.a. denna välkomst-skylt i zink från danska Bloomingville. Tycker den är himla söt!


Jag köpte även denna väderstation, som också den är i zink och från Bloomingville. Funkar kanske inte helt tillfredsställande, men den är å andra sidan mycket roligare än en "riktig" väderstation. ;)

Idag har Johan börjat jobba igen efter att ha varit ledig och hemma med mig i tre veckor. Tiden går alldeles för fort ibland! Så nu är jag hemma soling om dagarna igen. Inte så roligt men jag har en känsla av att jag inte kommer ha något problem att få dagarna att gå.

5 kommentarer:

 1. Regn är inte roligt, men ändå en del av sommarSverige och du fick ju till en fin bild! Tänkte på er när jag såg bland nyheterna att det var ett väldigt oväder Öland drabbades av. Att baka bullar är ju ett bra sätt att fördriva tiden med vid dåligt väder. Fortsätter det sen att vara dåligt kan man ju fördriva tiden med att äta upp bullarna! ;0)
  Bigaråerna ser vansinnigt goda ut, och jag gillar väderstationen! Den säger ju liksom allt!

  SvaraRadera
 2. Den som satte igång det hela får väl bestämma! ;0) Jag håller på tills du säger stopp!

  SvaraRadera
 3. Den där väderstationen har jag sett en gång förut, den är ju helt underbar!! Zink är snyggt.

  Kram Veronica

  SvaraRadera
 4. Vilken mysig sommarbild! Lite regn är härligt i bland! VAd fin din väderstation är! Har letat efter en sådan länge. Nu har jag publicerat min Numo, hopplöst efter som vanligt!

  Kram Anna-Lena ♥

  SvaraRadera
 5. Fina saker du kopt!!!!underbart fint!!!Fint kort med regnet!!Och vad gott med bullar!!!!!Jag fick tillbaka datan idag,har varit pa lagning sa jag ska in och skriva nu idag!!!Ha en bra dag!!!!

  SvaraRadera