Flikar

onsdag 29 juli 2009

Nymålade fönster, före- och efterbilder.


Såhär såg det alltså ut innan jag målade fönstrena (ni får bortse från att det är lite stökigt ;)). Framför balkongdörren hänger mitt flugnät som jag sydde för några veckor sen. Ett helt hopplöst tyg att sy i men nu när det väl är på plats så fyller det sin funktion ialla fall. Vi måste ha balkongdörren öppen dygnet runt nu på sommaren, det blir så himla varmt på ovanvåningen!


Taadaa!! Nymålat (och städat ;))! Blev så mycket ljusare och fräschare tycker jag. I fönstrena och på balkongdörren har vi svarta mörkläggningsrullgardiner (oj vilket långt ord!) eftersom vi har en projektor istället för TV och då måste man kunna mörklägga rummet. Tyvärr syns ju de mer nu, när allt är vitmålat, än tidigare men det är inte mycket att göra åt. Hemma hos oss måste nämligen mina inredningsidéer gå ihop med Johans drömmar om en ultimat bild- och ljudupplevelse när vi ska se på TV eller film och då måste man kompromissa. ;)


Närbild på våra läckra tapeter... Härliga, mörka sjuttiotal! ;) Fast jag har faktiskt haft en kompis på besök som tyckte denna tapet var både snygg och cool och han ville gärna ha en likadan så smaken är ju som baken...


Mina nya ljuslyktor från Madame Stoltz, beställda från My Lovely Home, som jag blev mycket nöjd med. Den lilla är ju bara så söt!

Nu är det bara resten kvar i detta rum och planerna är att tapetsera om (ljusa tapeter), lasera taket vitt och slipa om golvet för att sedan lasera det i någon mörkbrun nyans. Lite nya möbler förstås och så kanske en liten gjutjärnskamin... Men när det arbetet kommer påbörjas, ja det dröjer nog. ;)

6 kommentarer:

 1. blev ju jattefint med vitt istallet!!!kul att fa nytt!!!du ar ju jatteduktig!!!!

  SvaraRadera
 2. Wow vad fint det blev Lisa!! =) /Ann-Sofie

  SvaraRadera
 3. Vilken skillnad med vitt runt fönstrena istället för det mörka. Att man ser mörkläggningsgardinerna spelar väl ingen roll, man måste ju som sagt också kompromissa! ;0)
  De där sjuttiotalstapeterna är ju..eeehh...mörka. Jag som är född i mitten av 60-talet och alltså uppväxt under 70-talet kommer ihåg att "alla" hade antingen såna tapeter eller vävtapeter. Det gjorde ont om man lekte och sen ramlade in i väggen, då blev det brännsår!!

  SvaraRadera
 4. Vävtapeter är ju på väg tillbaka :) Jättestor skillnad efter målningen :)

  SvaraRadera
 5. Hej
  Jag har ockå sådana "snygga" tapeter i sovrummet, faast kommunalgrå. Ska tapetsera om där är det tänkt, men har dragit mej för det, eftersom jag måste ha bort den gamla tapeten först.
  Får se när den lusten infaller.
  Ha en trevlig helg.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera
 6. Tänk va lite färg kan göra... Super snyggt och jätte söta lyktor!!!

  SvaraRadera