Flikar

måndag 22 juni 2009

SommarSverige, vecka 2.

Så har en härlig midsommarhelg passerat. Jag har haft tre underbara dagar och umgåtts med vänner, slappat och varit ut på äventyr (mer om det en annan gång). Midsommarfirandet här hemma blev lyckat och alla gästerna verkar ha haft kul. Här kommer lite somriga bilder från helgen.


Årets bukett på borden gick i vitt, gult och blått och bestod bl.a. av prästkragar, blåklint, smörblommor och rölleka.


En bit härifrån klädde man som vanligt midsommarstången och dansade de klassiska midsommardanserna. Vi besökte dock inte stången förrän på midsommardagen.


På midsommardagen tog vi en promenad på skogsslingan som går mellan Borgholms slott och Solliden slott. Denna väg har vi missat totalt tidigare så det var en ny upplevelse. Jättemysigt att gå genom den lummiga skogen!


Slingan mynnar ut vid Kaffetorpet där vi tog oss en fika. Här är jättemysigt så ett besök kan jag verkligen rekommendera om man har vägarna förbi Borgholm.


Vi njöt av nygräddade våfflor och rabarberpaj inomhus och gick sen ut och satte oss i solen.

Nu har turistsäsongen här på Öland dragit igång ordentligt och en annan som är van vid att ön är rätt lugn tre fjärdedelar av året måste nu försöka vänja sig vid allt mer trafik på vägarna och folk i affärerna. Man känner sig nästan lite folkskygg! Haha... Men det är så det är när man bor här och det är ju faktiskt samtidigt rätt trevligt. Tänk bara alla sommarstugorna som står öde under höst, vinter och vår och nu äntligen blir bebodda igen.
Nästa vecka börjar Johan sin semester och det är ju verkligen förknippat med sommar. Äntligen får jag sällskap här hemma. Jag längtar så! :)

5 kommentarer:

 1. Underbart fin bukett!!!Kul att kunna se dessa svenksa blomster!!!Midsommar stangen sa statlig!!!Korten otroligt fina!!!!Fin promenad och gott fika ser jag att ni hade!!!Jag maste fortfarande ut och fota tankte jag.....ha en bra dag!!

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga sommarbilder! Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder från SommarSverige som du visar oss.
  Ha det så gott och njut av det fina vädret nu.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 4. jätte fina bilder som alltid!

  SvaraRadera
 5. Det ser verkligen somrigt ut, det är så man tycker sommarSverige ska vara jämt! Vi hade inte så mycket sol under midsommarhelgen, men nu är den här och jag hoppas den stannar.
  Måste vara märkligt att bo på en plats dit "alla andra" åker på semester!

  SvaraRadera