Flikar

måndag 18 maj 2009

Vårtecken - måndag 18/5.

Igår åkte jag och min kära mamma till Ölands förmodligen vackraste, och definitivt största, trädgård - Sollidens slottspark (tänk att ha en sån "sommarstuga" för övrigt!). Solliden premiäröppnade för säsongen i lördags så än finns det mycket rosor, klematis, schersmin, rhododendron o.s.v. som ännu inte står i blom men parken är ändå väldigt vacker. När vi gick där kände man verkligen att sommaren var annalkande och det är bara såå härligt!

Ett långt fält av röda, rosa och orange tulpaner blommade ännu för fullt. De var väldigt höga, vet inte vad det var för sort men de var så oerhört vackra!


Planteringen runt vattenkaskaden innehöll ett stort vackert blommande träd. Så vackert!


Äppelträden blommade. Knopparna var mörkrosa medan de utslagna blommorna var ljusrosa. Och så förstås de gröna bladen som så smått är på g. Underbara kontraster!


Denna hägg blommade alldeles fantastiskt och doftade ännu ljuvligare! Om jag ändå kunnat skicka ett doftprov över nätet till er så ni kunde fått lukta själva. :)

Efter sex veckor av vårtecken varje måndag är dessa de sista (för detta år ialla fall ;)). Humlebackens vårutmaning är därmed slut för i år och jag tycker det varit jätteroligt att visa vårtecken här från Öland. Jag har också kommit underfund med hur mycket jag faktiskt tycker om våren och att verkligen uppskatta fina dagar och allt som händer i naturen denna årstid. Ja, t.o.m. trots min gräsallergi. ;)
Är lite sugen på någon form av fortsättning i sommar (någon som vill hänga på en sån "utmaning" i så fall?) men jag har inte riktigt bestämt mig än. Ska fundera på det lite till. :)

4 kommentarer:

 1. Fina bilder du bjuder på. Har bara besökt parken en enda gång. Kanske dags för ett återbesök./Merja

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Underbara bilder....klart man vill hänga på om du kommer på vad det ska bli för utmaning.
  Det är roligt med utmaningen man har träffat många nya vänner.
  Nu ska jag kolla vidare hos dej....
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Oj wow Solliden har jag faktiskt aldrig besökt, trots att jag har så nära! Vad roligt att du visar bilder därifrån och vilka vackra foton du har knäppt! Du är bra.

  Det var roligt att ni hade tur med vädret också, kan tänka mig att bara solen är framme så är denna årstid en av de vackraste tiderna att besöka Solliden. Ja, om man ändå hade ett sånt sommarhus.... ;)

  Men ni verkar ju bo härligt så det räcker, i ert Ölandshus!

  Ja denna tid med vårtecken har verkligen varit roliga!! å kul att jag hittade till dig :)

  Ha det toppen!
  Kram Veronica

  SvaraRadera
 4. PS: ja om ditt beteende att stanna upp, se och njuta utav vårens prakt är ett ålderstecken så håller vi nog på att bli gamla båda två! :O

  SvaraRadera