Flikar

söndag 21 september 2008

Veckans: my precious.


I början av sommaren anordnades en pumpatävling på mitt jobb. Vi som ville vara med fick köpa små pumpaplantor av "trädgårdsmästarn" på jobbet och dessa skulle vi sedan plantera och odla fram efter bästa förmåga.
Imorgon är det slutdatum för tävlingen och då ska man lämna in två bidrag, sin finaste och fulaste pumpa. Mina odlartalanger resulterade i dessa fyra pumpor ovan och jag är faktiskt mäkta stolt över att jag inte tagit livet av de små plantorna jag fick ansvaret över för en sisådär fyra månader sen. Men så kommer vi då till mitt lilla dilemma. Jag har separationsångest. Jag vill inte lämna bort mina små bäbisar!
Jag har funderat på om jag ska lämna bort de två fulaste och säga att den ena faktiskt är min finaste, men njaa det känns lite lågt. Samtidigt dyker tävlingsdjävulen i mig upp och viskar i mitt öra: "du kan ju vinna med den finaste pumpan!" Hmm, sant.
Den pumpan som blir röstad som den absolut finaste av alla bidrag på jobbet kommer nämligen att få vara med i den stora pumpatävlingen på Ölands Skördefest nästa helg och det vore ju rätt coolt...
Efter mycket om och men har jag bestämt mig för att gå ut hårt och satsa på vinst. Imorgon bitti lämnar jag in min finaste och fulaste pumpa till "trädgårdsmästarn". Mitt bidrag i klassen finast blir den lilla runda pumpan och i klassen fulast blir det pumpan till höger om den finaste, den med bölden.
Önska mig lycka till! :)

3 kommentarer:

 1. OJ så fina dom är! Hoppas det går bra.

  SvaraRadera
 2. jattefina lisa! jag tycker den till vanster e jattecool! hur stora blev dom? lycka till! du kanske tom vinner hela alltet eh?!
  jessie

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket! :) Den lilla är ungefär som en liten clementin/satsumas medan de avlånga är ungefär som lite större citroner. Det är ju prydnadspumpor (tror jag det kallas) så de är för små att karva in öga, näsa och mun i. :)

  SvaraRadera