Flikar

onsdag 4 juni 2008

Fågel-SM i skitning på bilar.

Om ni inte visste det så utspelar sig fågel-SM i skitning på bilar nu. Här hemma hos oss har det varit en himlans aktivitet och våra bilar har inte bara färgats pollengula utan även vit-prickiga (och ibland mer åt det randiga hållet). Det är väl ingen bilägare som uppskattar detta speciellt mycket, men Johan har verkligen gått i taket. Han övervägde allvarligt att köpa ett luftgevär och utrota fåglarna en efter en. Speciellt när de lagt ett par klickar på Nissan. Då hade de skitit i det blå skåpet kan man säga.

Med tanke på hur lugn och snäll Johan är i vanliga fall, och att han dessutom är en djurvän, så kanske ni förstår hur allvarlig situationen var. Eftersom jag (eller Johan innerst inne) inte ville ha ett fågelblodbad så bestämde vi oss istället för att köpa ett partytält som skydd för Nissan tills garaget kommer upp. Sagt och gjort, det inhandlades på Jula och ett par dagar funkade det ypperligt. Men när vi kom hem från jobbet igår hade tältet rasat samma, över Nissan!!! Det var tydligen lite för blåsigt för att tältet skulle palla, så åtminstone två av stålrören som höll upp taket hade vikt sig på mitten.
Det var bara att packa ihop tältet, inspektera Nissan efter repor (och tyvärr hittade vi några, men vi hoppas de går bort med en polering) och lämna tillbaka tältet för reklamation hos Jula (lite vind måste det ju faktiskt tåla!).
Så det blev en kortvarig historia med vårt fattigmansgarage. :( Förhoppningsvis är fågel-SM slut snart så vi kan klara oss utan ett tält. Annars får det nog bli ett lite dyrare nästa gång. Med längre hållbarhet.

Före:

...och efter:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar