Flikar

onsdag 5 februari 2014

Renoveringsplaner 2014, del 1.

Idag får ni se några välstylade (not!) bilder från vår övervåning som är en härlig (not!) blandning av furutak, sjuttiotalstapeter och möbler från våra tidigare hem.
Det enda i renoveringsväg som vi gjort här uppe är att måla de två fönstrena och dörren vid balkongen och satt in tre nya fönster i takkupan (badrummet är förvisso helt utrivet men det är en helt annan historia).

Övervåningen är nämligen en del i vår kommande renovering här hemma. Vi har planerat om lite. Den ursprungliga tanken var att slå ihop de två sovrummen på övervåningen till ett sovrum som jag & Johan skulle ta medan "barnrummen" skulle vara på nedervåningen.


Nu är planen att samla sovrummen på övervåningen.
Det blir en vägg där snedtaket börjar (som ni ser uppe till höger på bilden) som ska gå tvärs över rummet. Där ska det bli mitt & Johans nya sovrum! Tak, väggar och golv ska snyggas till förstås. Balkong får vi på köpet. ;)


Bakom skorstenen blir det klädkammare. Den kommer gå ungefär till björk-Billy-bokhyllan bakom soffan. Klädkammaren blir alltså vägg-i-vägg med vårt sovrum (dock blir det ingen walk in closet).


I delen av allrummet som blir kvar blir det... Ett nytt skrivbord? En soffa? Tja, det har vi inte riktigt bestämt än.
Alex och hans eventuella syskon får varsitt sovrum bakom den vita väggen.
Planen för nedervåningen tar vi en annan gång. :)

1 kommentar:

  1. Spännande att få följa! :) /Ann-Sofie

    SvaraRadera