Flikar

lördag 23 november 2013

Hemmagjord kebab.


Ikväll har vi ätit hemmagjord kebab till middag. Något jag verkligen kan rekommendera!
Jag är inte speciellt förtjust i kebab som man köper på korvmojen men denna gillade jag verkligen.

Så här gör man:

Blanda 2 kg köttfärs med 1 påse aromat och 0,25 dl svartpeppar.
Rulla till en korv som är ungefär lika bred som en långpanna och rulla in i aluminiumfolie.
Lägg korven i en långpanna och ställ in i ugnen på 100 grader i 4 timmar.

Dela kebabrullen när den är klar. Vi delade den i fyra delar och en del räcker till ca 3-4 personer.
Frys in det som inte ska ätas direkt.
Skär upp kebaben i tunna skivor och stek upp den snabbt på hög värme i en stekpanna.
Servera med grönsaker, pommes, vitlökssås eller annat gött! :)
Smaklig spis!

1 kommentar:

  1. Men vilket kul sätt att göra på, detta måste jag testa!
    /Anna-Lena

    SvaraRadera