Flikar

onsdag 3 juli 2013

Fläderblomssaft.


Ingen sommar utan rabarberpaj, färskpotatis, jordgubbar, hallon och FLÄDERBLOMSSAFT!
Nu ligger fläderblommorna och göttar sig med citronen i ett härligt socker och vattenbad.
Här är receptet jag kör med:

20-30 blommor
1,5-2 liter vatten
2 kg socker
2 citroner
2 påsar citronsyra

Koka ihop vatten och socker så sockret löses upp.
Skiva citronerna och lägg de samt blommorna i sockervattnet. Rör ner citronsyran.
Låt stå i rumstemperatur i 2 dygn. Rör om ibland.
Sila saften när den är klar, fyll upp i flaskor eller plastburkar.
Förvaras i frysen eller några dagar i kylskåp.

På fredag dricker vi ett (eller tre) glas av 2013 års sommarsaft! Mums!

1 kommentar:

  1. Åh gud så gott! Min pappa gjorde sån saft för några år sen och jag vill gärna göra egen men vet inte vart det växer blommor :O) får bege mig ut och leta!!! Hoppas ni har en härlig sommar och att johan snart är ledig med er! kram Anna-Lena

    SvaraRadera