Flikar

fredag 22 mars 2013

Flytta hit, flytta dit.

Jag funderar alldeles för mycket på inredning när jag är hemma såhär mycket.
Alldeles för mycket betyder att det kan bli väldans dyrt för plånboken.
Men som tur är tycker jag dels det är lite för jobbigt att ränna runt i affärer med Alex vilket stoppar mig från att shoppa loss like a crazy person. Och dels hinner jag oftast tänka om både en och två gånger innan jag bestämmer mig för att släppa loss shopoholicen inom mig.
Så i slutändan blir det inte så farligt med shopping ändå. ;)

Den här veckan har jag istället hittat ett nytt finurligt sätt att få det som nytt hemma, utan att varken springa i affär eller göra av med en spänn; jag byter plats på grejer!
Det började med mattorna: Den svart-vit randiga plastmattan, som varit på tillfälligt besök under soffbordet och innan dess låg i Alex blivande rum, hamnade i hallen.
Den blå trasmattan som låg i hallen flyttades till Alex blivande rum och den blå lilla mattan som varit tillfälligt frånvarande flyttades tillbaka under soffbordet.
Sen gick jag över till lamporna: Golvlampan och arbetslampan flyttades ner från övervåningen och ställdes vid soffan och i fönstret.
Golvlampan som tidigare stod vid soffan flyttades upp till övervåningen.
Lampan som stod i fönstret vid soffan gör nu sällskap med sin, något högre, storebror i fönstret vid matbordet.
Dessutom snodde jag kuddarna jag brukar lägga på överkastet i vår säng och placerade dom i soffan i stället. Vi bäddar ju typ aldrig ändå nu för tiden, eftersom Alex ofta sover i vår säng dagtid.
Och plötsligt kändes det lite nytt och lite annorlunda i åtminstone hallen och vardagsrummet. :)
Nice, eller hur?!

PS. Ok, lite nytt har vi införskaffat oss sen jag visade bilder från vardagsrummet sist. Bl.a. är rottingkistan framför soffan utbytt mot ett soffbord, IKEA PS 2012, och två förbaskat snygga ljuslyktor i serien Kastehelmi från Iittala står därpå. Måste ju släppa loss shopoholicen ibland ju. ;) DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar