Flikar

lördag 4 februari 2012

Bygget, del 13.

Gamla tapeterna är väck.

Taket i gamla hallen är vitmålat.

Gipsade, spacklade väggar + målat tak.

Ute händer det inte mycket nu för tiden men inne desto mer!
Allt fokus är på hallen just nu och det känns skönt att fokusera på ett rum/en sak istället för att vara överallt samtidigt.
Fast jag kan förstås inte ta åt mig något av äran av vad som händer där i dagsläget utan det är Johan som fixar och donar. Jag får liksom fokusera lite mer på att ta hand om mig själv (=sova och äta) och sen tar jag hand om lite fler hushållssysslor på helgerna. Så ser uppdelningen ut här hemma nu för tiden. :)

Hursom. Johan har satt upp gipsskivor, spacklat, slipat och målat taket i nya hallen.
Taket är nu täckmålat vitt och därför har han även målat om taket i gamla hallen som var vitlaserat.
Blev så mycket bättre (och ljusare!).
Han gav sig även på trappan, som han tyckte var lite sisådär i målningen (vi  målade den för 5 år sen) och slipade ner en del av färgen på ena sidan (så den har lite shabby-chick look nu kan man säga). Det blir nått nytt lager färg där med så småningom.
Idag har vi hjälpts åt med att riva ned de gamla tapeterna och på måndag är tanken att vi ska beställa tapeter och klinkers. Kul!! :)
Det kommer bli ljust och fint på väggarna och mörkgrått klinkers i nya hallen. Så nu har jag börjat fundera på möbler till nya hallen. Funderar på nått i ek, dels för att bryta av med och sen matchar det ju golvet i gamla hallen och detaljer på trappan. Tror det kan bli bra men vi får se vad vi kan hitta.

1 kommentar:

  1. Det blir så himla fint!! Vad duktiga ni är :)

    Kram Veronica

    SvaraRadera