Flikar

måndag 31 januari 2011

Garderobslycka!

Ungefär lika länge som vi bott i vårt hus (d.v.s. ca 4 år) har jag bitvis drömt och bitvis tjatat om att vi behöver ett par garderober i vårt sovrum. En byrå till oss två räcker helt enkelt inte.
Vi har visserligen en klädkammare på övervåningen i dagsläget men det blir så lätt att man glömmer bort de kläderna man har där.
Nu har ialla fall äääntligen mina drömmar gått i uppfyllelse!Några besök på IKEA senare (det ska ju först klämmas och kännas, sen ska man hem och planera, sen tillbaka och handla och sen blir det alltid minst ett extra besök för att köpa det som saknades när man handlade första gången + att man ska komplementera med lite extra grejer) så står nu min (ehrm, jag menar vår) efterlängtade garderob på plats!


IKEAs Pax stommar, Pax Birkeland dörrar och Lindsdal handtag.

Det blev lite extra pyssel när vi skulle montera garderoberna (det är en 1 m+ en 0,5 m bred stomme) eftersom vi förutsatte att vi har 240 cm, som är typ standard, i takhöjd och därför köpte garderobsstommarna som är 236 cm höga.
Väl hemma visade det sig att takhöjden var typ (ja det var inte ens rakt) 236 cm. Fiffigt va?! :P
Så Johan fick såga bort en bit på stommarna så de blev måttanpassade och precis fick plats.


Vit tvättkorg från Åhléns, Hemnes byrå, Kolja spegel och Ingolf pall från IKEA.

En ny byrå i Hemnes-serien (jag älskar den serien!), som vi även har nattduksborden i, och en söt liten spegel fick också följa med oss hem från IKEA.
På Åhléns hittade jag en lagom stor tvättkorg med handtag som fick perfekt plats brevid byrån och på andra sidan hamnade pallen som jag egentligen köpte till köket. Den passade in himla bra här med och kan behövas om vi ska nå något på översta hyllplanet i garderoben.

Jag är nu mycket nöjd med vårt sovrum! Mina kläder får äntligen plats och behöver inte ligga ihoppressade och bli skrynkliga. Det känns såå skönt!
Nu väntar vi bara på de nya sängarna (resår- och bäddmadrass) vi beställt också, så kommer även Johan bli väldigt nöjd och glad! :)

2 kommentarer:

 1. Så bra det blev.
  Ja det är viktigt med bra garderober.Mannen byggde vår i hörnet på sovrummet och jag är jätte nöjd och kommer lätt åt i hyllorna.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Åh förstår precis din lycka över garderoben! Den var himla snygg med, hihi vilken tur att det gick att bygga om lite så att den fick plats ;) Vad fint ni har i ert sovrum!! Jag gillar också hemnes-serien och det var en söt tvättkorg, lagom stor.

  Kram Veronica

  SvaraRadera