Flikar

lördag 25 december 2010

Hälsning från SnÖland!

Igår, på självaste julafton, fick fåken ordentligt fäste över ön.
Många blev insnöade och fick ställa in sina julfiranden hos nära & kära. Johans familj kunde t.ex. inte komma till oss på grötlunchen som vi tänkt. :(
Vi lyckades dock ta oss till mina föräldrar ialla fall, så vi fick ett ordentligt julfirande. På vägen hem däremot, ca 10 m från vår gata, körde vi fast i en snödriva.
Vi fick ringa vår granne, mitt i natten, som kom och räddade oss med sin traktor. Han skottade, drog loss oss och bogserade sen hem oss den sista biten. Såna grannar är guld värda!
Tack snälla Andreas!!

Idag lät vi bilen stå och gick istället en långprommis hem till mina föräldrar för att äta lite rester från gårdagen till lunch.
De nordliga vindarna blåser fortfarande på duktigt (runt 10 m/s) vilket betyder att minusgraderna blir såå mycket kallare än vad termometern visar. Det bet i kinderna vill jag lova.
Men vi tog oss både dit och hem till fots och fick se lite av vad fåken ställt till med på vägen.
Det är mycket snö nu....


Johan på Mejerivägen, som numera endast är enfilig.


Jag på Mejerivägen.


Ni kan ju tänka er hur vägen ser ut när den inte är nyplogad, som här...


Altanen på framsidan hos mamma & pappa. Hit gillar snön att virvla in och lägga sig. Uppenbarligen.

Efter dagens strapats är det nu slappande i soffan som gäller. Ligga i soffan framför brasan och ligga i soffan och se på film låter som två bra planer. ;)

Ha en skön kväll!

1 kommentar:

  1. Det verkar lugnast att hålla sig inne tycker jag! Här har vi inte lika hemskt, idag var det bara -8 till skillnad från de -20 vi haft i flera dagar. Äntligen kunde Higgins gå på långpromemader!

    Mys i soffan ni och en god fortsättning!

    SvaraRadera