Flikar

måndag 29 mars 2010

Vårteckensutmaning, vecka 5.

Våren går verkligen framåt här nere i söder, inga direkta bakslag än så länge, och jag hoppas verkligen det tänker fortsätta i samma riktning. I så fall blir det nog dags att sätta på sommardäcken på bilarna snart! :)


Det ligger en damm i närheten av där jag bor och även den är översvämmad nu efter all snösmältning. Jag hittade denna skylten vid dammens kant, i vanliga fall tror jag den står en bit ifrån vattenkanten och då kan jag kanske mer förstå skyltens budskap; "Rökning Förbjuden", men som det är nu tror jag inte det finns någon risk för att gräset ska ta eld... ;)


Flera tranor anlände till Öland i veckan och den 25:e inföll även den s.k. trandagen, som verkar vara en rätt så lokal tradition här på Öland och runt Kalmar. Kvällen före ska barnen hänga upp en strumpa vid sängen och på morgonen därefter har förhoppningsvis tranan varit och lämnat lite trangodis.
Jag, som är född Stockholm, hade aldrig hört talas om detta innan jag flyttade till Öland. Är det en tradition som firas någon annanstans i landet än här?


Myrorna har vaknat till liv efter vintervilan. Dom här arbetade febrilt med att bära småsten när jag gick förbi deras stack idag.
Några andra djur som också "vaknat" är alla fåglar. Vilket härligt kvitter man hör från träd och buskar nu!
Ett annat vårtecken som låter är motorcyklar, de har jag stött på ett par stycken i veckan också (dock fastnade ingen på bild).

Klicka på loggan så kommer du till deltagarlistan på Humlebackens blogg.

5 kommentarer:

 1. Har aldrig hört talas om att tranan kommer med presenter. Det måste nog vara något lokalt. Sommardäcken åkte på i onsdags för min del, så nu får det absolut inte komma några bakslag. Vårhälsn från Blekinge. Merja

  SvaraRadera
 2. Men vad coolt, tranor som kommer med godis! Det måste vara något ölänningarna hittat på för att få fler tillfällen att äta sötsaker!;)

  SvaraRadera
 3. Härligt med vår! Ibland är det extra skönt att bo i södern...
  Hoppas din påskhelg blir riktigt varm, skön, solig och avkopplande.
  Kramen.

  SvaraRadera
 4. Haha ja min sambo som är gotlänning tycker också det är en konstig tradition med trandagen, men jag som är uppvuxen här trodde nog som liten att ALLA firade det? När jag var liten gick pappa in för det till max, han gjorde små, verklighetstrogna "transpår" i soten i öppna spisen och la ut sot-fot-spår på golvet framför öppna spisen som vi storögt beskådade på trandagens morgon. Å så var strumpan alltid fylld med godis, snäll trana det där! Man försökte alltid hitta en så stor strumpa som möjligt att hänga upp! ;) haha ja ganska rolig grej egentligen, som jag nog kommer fortsätta med med mina egna barn en dag.

  Läskig men rolig bild du tog på myrorna, det är så det kryper ;) Det verkar ha svämmat över ännu mer på Öland än i mina krokar! Jösses.

  Själv var jag tyvärr sen med vårtecken denna veckan, har inte hunnit med bloggen alls på senaste, är så mkt med jobb, skola, kalas, häst, hemmet och aaallt nu, suck. Men nu finns några vårtecken uppe iaf!

  Hoppas allt är bra med dig, kram Veronica

  SvaraRadera
 5. Heisann!


  Takk for følget hver måned med nytt bilde av samme motiv!
  Ha en flott april!

  SvaraRadera