Flikar

söndag 10 januari 2010

Vinterdag.

En härlig helg är till ända. Jag har blivit firad av familjen och så har jag & Johan umgåtts med min syster & svåger.

Idag åkte vi in till stan för att jag & Johan skulle införskaffa oss varsitt par skridskor.
Jag provade både hockeyskridskor och konståkningsskridskor och kom fram till att jag ville ha ett par hockeyskridskor, för de kändes stabilare, men då fanns de självklart inte i min storlek. :(
Johan hittade däremot ett par till sig själv, som det dessutom var rabatt på. Perfekt!
Istället för ett par skridskor köpte jag grejer till vårt kommande skidäventyr; ett par skidglasögon, skidstrumpor och ett underställ. Allt var dessutom på rea, perfekt igen!

När vi kom hem gav vi oss ut till skridskoisen här hemma. Johan, Gusten (min svåger) och några andra killar skulle spela hockey medan jag och Anna (syster) tog en sväng med hennes spark.


Anna sparkar på.


Vi skjutsade varandra först men det var rätt så jobbigt så istället "sparkade" en av oss medan den andre gick. Då gick det undan och var riktigt roligt!
Vi kom fram till att vi borde ha en varsin spark och bara ha en fikakorg framme på stolen istället. :)

När vi kom fram till isen var solen på väg ned, så jag hann bara fota lite grann innan det blev för mörkt.
Jag måste ge mig ut i veckan och fota, man får ju passa på nu när vi har snö igen!


Den översvämmade ängen vi åker på är genomfrusen nu och på många ställen är vattnet klart så man kan se det frusna gräset (och en kobajs här och var). Lite häftigt faktiskt.
På andra ställen har det bildats häftiga mönster. Här tror jag det är luftbubblor eller snö som frusit i isen. Visst ser det läckert ut?


Killarna, i full gång med sitt hockeyspelande.

Vi avslutade eftermiddagen med fika i en snödriva brevid isen; varm choklad, kaffe och kanelgifflar. Riktigt gott! Hur kommer det sig att det är så mycket godare att fika utomhus egentligen? :)
När killarna inte såg pucken längre var det dags att åka hemåt.

5 kommentarer:

 1. Høres ut som en perfekt helg:) Skøyter er det jammen meg mange år siden jeg har prøvd..men de gamle danseskøytene mine er i boden:))
  Spark er et supert framkomstmiddel, har faktisk tenk å kjøpe meg en.
  Bra gutta ga seg når det var vanskelig å se pucken:))
  Ha en flott mandag, klem fra meg:)

  SvaraRadera
 2. Det där låter ju som en helt perfekt vinterdag med sparkåkning och varm choklad!
  På vissa gator här i stan skulle det faktiskt vara perfekt sparkföre, OM det nu inte var så att det sandades och var en massa bilar ivägen! :D

  SvaraRadera
 3. coool! ser riktigt haftig ut! kommer inte ihag senaste gangen vi akte skidskor pa frusen ang... ett tag va d sen ialla fall!
  col e totalt avis o lite chockad oxa!
  kramis!

  SvaraRadera
 4. Ååååå, vilken dag. Helt fantastiskt underbart lät det och såg ut!!!

  SvaraRadera
 5. Jättefina bilder, trots att ljuset sprang ifrån dig! Så härliga foton att jag för första gången på länge blev riktig sugen på att åka skridskor! Så kul, för när jag för liten åkte vi alltid över till Öland och åkte skridskor på någon översvämmad äng/på alvaret hela familjen. Det är nog en sak man borde ta upp nu som vuxen. Men det såg rätt mysigt ut att åka spark också iofs :)

  SvaraRadera