Flikar

söndag 27 december 2009

Snart tillbaka i vardagslivet....

Så har julen passerat och imorgon är det dags för de vanliga måndagsrutinerna. Vad fort tiden går!
Man längtar efter julen i (minst) en månad och sen säger det bara swosch så flyger den förbi.
Vi har ialla fall haft en härlig vecka med julstök, en massa tid för vänner och familj och förstås en massa mat och annat gott! Precis som det ska vara i juletid med andra ord! :)


Julveckan inleddes så fint med ett snötäckt landskap och termometern gick ända ned till 18 minusgrader!
Det var kallt, men vackert! Såhär fint såg det ut på min svärfars gård för en vecka sen.
Det är inte så ofta vi har så här mycket snö på Öland (inte så kallt heller för den delen) och det är lite synd för jag har mycket hellre snö under vintermånaderna än regn, gråväder och blask.
Tyvärr gled temperaturen upp emot nollan lagom till julafton och på juldagen och annandag jul regnade det så nu är nästan all snö borta igen. Såå trist!! :(


Dagen innan julafton lagade vi julskinka och köttbullar. Dessutom spenderade jag en herrans massa timmar med att slå in alla våra julklappar. Det tog lite längre tid än vad jag planerat, så nästa år får jag nog slå in lite mer allt eftersom de inhandlas tror jag.


Vi klädde även vår gran och jag var lite orolig för att Emil och Lill skulle tycka den var rolig att klättra i eller nått sånt men de har inte visat något större intresse för den så den har fått stå orörd. Tur det, jag tror inte mina kulor är i plast så de skulle nog gå sönder allihop om granen for i backen...

Underbart är kort som dom säger, och snart packar jag ner mina julsaker i kartonger igen. Jag fyller nämligen år i början av januari och då vill jag städa undan julen innan dess.
Men först ska vi fira nyår och även om det inte riktigt är klart var vi ska vara än så kommer det säkert att bli kul.

Ni glömmer väl inte sex-månadersutmaningen? Nästa vecka är det dags för tredje bilden att publiceras! Blir kul att se om det blir en massa snöiga bilder denna månad... :)

5 kommentarer:

 1. Så synd att snön regnar bort, det är ju så mysigt med allt det vita ute.. Men, kanske får ni lite mer innan december är över :)

  SvaraRadera
 2. Bra du fikk med deg noe julesnø da:) Vakkert juletre, utrolig at kattene ikke raser det ned. Det året vi hadde Tutsi, kasta vi ut treet 1.juledag, hun var helt vill:))
  Dagene går raskt nå ja...1.nyttårsdag blir julen pakket bort her. Da er det nok. Vi gleder oss og pynter men du verden så deilig å få tilbake sin hverdag:)
  Ha en fin kveld, klem fra meg:)

  SvaraRadera
 3. Så ni har fått regn.Vi har bara fått snö,snö och mer snö.

  Fin var eran gran.
  Jag har lagt ut mina månadsbilder idag.

  Ha det gott på årets sista dagar.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Så trist för er att det började regna! Jag var lite orolig att det skulle bli så här också, det blev milt på juldagen, och det började droppa lite från taken. Men, här har det kommit mer snö och kallt har vi fått igen. Så jag hoppas på att snön ligger kvar ett tag till. Mycket bättre än regn, slask och smuts!
  Jag har förberett och precis som du tog jag månadsbilden före jul. Just för att vara säker på att ha en snöbild. Än har jag inte lagt ut mitt bidrag, kanske blir det imorgon.

  SvaraRadera
 5. Jodå du kan se fram emot snöiga bilder från mej i veckan. Vi har ca 50 cm snö nu och fint vinterväder, men kallt.
  Ha det gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera