Flikar

lördag 28 november 2009

Lussebullsbak och adventspynt.


Idag har jag, lillasyster och mamma bakat lussebullar, något som blivit en tradition att vi gör tillsammans till första advent. Vi provade en ny glögg också, Dufvenkrooks lättvinsglögg med smak av blåbär/lingon men den fick inget höjdarbetyg av någon av oss. För söt och för lite smak av blåbär och lingon var väl den gemensamma uppfattningen.
Lussebullarna blev goda däremot (vi provade ett nytt recept i år) och det var väl tur det. Tråkigt om bullarna blivit torra och smaklösa efter allt arbete ju...


Den här stjärnan, modell större, hänger i mitt vardagsrumsfönster. Jag har även en likadan, fast mindre, i köksfönstret.

Tycker det är intressant det här med julpyntandet. Jul måste ju helt klart vara den högtiden då folk pyntar som mest och traditionerna för när man börjar pynta, hur mycket man pyntar o.s.v. verkar vara lika många som det finns hushåll. Hur gör ni hemma hos er?
Jag börjar inte förrän fredagen eller lördagen innan första advent och då tar jag inte fram så mycket. Det blir lite julgardiner, dukar, ljusstakar och så förstås adventsljusstakar och stjärnor i fönstrena. Sen brukar jag plocka fram lite mer dekorationer till lucia och avslutar tillsist med att klä granen den 23:e december.

Julafton känns faktiskt ganska avlägsen just nu, men faktum är ju att det inte är så lång tid kvar tills vi är där. Och tiden går ju så fort!
Men först och främst, ska vi alla ha en mysig första advent!

6 kommentarer:

 1. Mums, ser gott ut. Jag har köpt saffran, på apoteket, det enda stället som dom säljer saffran på.. men dagen gick så allt för fort, så saffranbrödet står på arbetsprogrammet rätt efter frukost. en liten tröst är att dom fortfarande är ljumma till fikat;) Ha en riktig mysig första advent :)

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt ni haft det!!!!Jag tankte ocksa baka igar,men det far vanta....min make har skadat knaet och med barnen hinner jag inte mycket...men vi bakar normalt lussebullarna till lucia.
  Pepparkakor blir det idag.

  Jag har hangt upp stjarnor och suttit fram ljusstakarna.Sedan tar jag fram alla tomtar och gran dagen innan julafton......

  ska ta mitt kort idag till utmaningen.

  ha en bra 1:a advent!

  kram Eva

  SvaraRadera
 3. Hemma hos mig finns i princip inget pynt alls. Kanske att jag tar fram någon keramiktomte närmare jul, men det är inte säkert. Jag tycker mest det är ansträngande, man måste ju städa och damma och flytta undan sina "vanliga" grejor då! Jag brukar däremot oftast göra knäck någon gång innan jul, och så brukar det vara jag som får göra köttbullarna till julfirandet hemma hos syrran.

  SvaraRadera
 4. Så gott med lussebullar. på lördag är det dags att baka här.
  Julgranen klär vi alltid den 23:e och provsmakar julskinkan.

  SvaraRadera
 5. Så mysigt tid det är nu dofterna sprider sig i varje hem...Åh Öland det är sååå vackert har pluggat på folkhögskolan i Skogsby helt fantastiskt. Och vilka bilder du tar det syns att du kan! Bloggen är så njutful! Välkommen i n till min "Fru Persbrandt"

  SvaraRadera
 6. Mums så gott det såg ut!! Vi ska träffas några kompisar och julbaka helgen nästa vecka, blivit lite tradition. Din stjärna ser jättefin ut. Det där med pyntandet är verkligen olika hos olika människor... vissa är ju väldigt bestämda och tycker att en tomte framme nu är en synd, och att julmust får man absolut inte dricka före julafton, men jag gör lite som jag känner. Säkert olika från år till år :p

  Här är iaf adventsljusstakar och stjärnor uppe nu (började igår, då jag kom hem sent sönd kväll) men jag måste stryka julgardinerna innan de kan komma upp. Jag tycker nog också det är mys att vänta med lite mer pynt tills närmare jul, men i år vet jag inte vad som hänt. Jag är helt galet pysselsugen! Så igår införskaffade jag ris, grangrenar, mossa och lingonris så idag ska här pysslas! Du får se på bloggen sen ;)

  Är du en pysselmänniska?

  Ha en härlig vecka! Kram Veronica

  SvaraRadera