Flikar

lördag 31 oktober 2009

Ljuvlig höstdag!


När hösten är som den varit idag, då är den verkligen underbar! Det har varit vindstilla och solen har lyst från en klarblå himmel. De flesta av våra björkar (vi har en hel liten skog, ca 45 stycken på vår 1600kvm stora tomt) har släppt de flesta av sina löv nu men en av dom håller hårt i sina. De guldgula löven gjorde en sån vacker kontrast mot den blå himlen idag.


Jag har passat på att städa undan våra utemöbler och grillen och gav mig även på det oändliga arbetet med att kratta... Men det är en rätt skön trädgårdssyssla kom jag fram till. Det enda tråkiga med det är allt spring fram och tillbaka med skottkärran. Jag samlar nämligen alla löv i en stor hög i ena änden av trädgården och sen framåt våren eldar vi upp dom.


Samtidigt som jag krattade under vårt valnötsträd gick jag och samlade upp valnötter som trillat till marken. Jag skulle gissa på att jag fick ihop ca 3-4 liter. Undrar vad jag ska göra med alla?


Har ni provat Marabou's nya choklad (uppföljaren till Sommar som smakade jordgubb), Vinter? Den har smak av bl.a. nejlika, ingefära och kanel. Jag tycker den är jättegod! Den ska vi smaska på ikväll, när vi sjunkit ner i soffan och satt på en film. Ska bli skönt att slappa lite efter en hel dag med kroppsarbete! :)
Johan har spacklat i garaget hela dagen idag så han är rätt mör i kroppen han med.
Imorgon ska ha upp tidigt och åka mot Stockholm där han ska kika på en bil som han eventuellt ska köra racing med nästa år.
Själv ska jag först spendera några timmar med min mamma, vi ska till en av mina favorit-inredningsaffärer här på ön, sen ska jag bänka mig i soffan framför TV:n med pappa och hålla alla tummar jag har för att AIK tar hem SM-guld i allsvenskan imorgon. Jag är såå nervös!
Hoppas ni får en fin söndag!

6 kommentarer:

  1. Tittar in för att önska dej en fortsatt lugn och skön helg. Vilken fin bild på björken. Vad många det blivit på vinterutmaningen nu. Det är ju kul.
    Kramar till dej.
    Birgitta

    SvaraRadera
  2. Kul med valnötsträd.
    Ja nu är det löv överallt och de tar inte slut i första taget.
    Vi var och handlad och jag fårgad Mannen om Han ville testa nya chokladen men se det ville han inte.
    Och jag kan inte äta den,kan inte äta nötter.
    Ha en trevlig dag i Stockholm!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. elda inte på våren, tänk på att ev igelkottar och dyl fortfarande kan ligga i ide bland löven!!!

    SvaraRadera
  4. Aha, det var hos dig solen var igår! Kanske har den varit där idag också, här har jag då inte sett till den. Det var inte dåligt vad nötter! Du får väl sälja på torget eller nåt! ;0)
    Chokladen har jag inte testat, men det kanske jag ska ta och göra. Fast jag är liiiite skeptisk till kanel i chokladen...

    SvaraRadera
  5. Anonym: Självklart kollar vi så inga små (eller stora) djur kommer till skada när vi eldar! :)

    SvaraRadera
  6. Så exotiskt med valnötter :-)

    Jag är "egentligen" norrlänning, men har bott i Arboga sedan 2002 och tycker fortfarande att det är mycklet exotiskt med alla ekar här.

    Birgitta i Arboga
    http://giggi.zoomin.se/

    SvaraRadera