Flikar

måndag 13 juli 2009

SommarSverige, vecka 5.

Jul- och påskledighet i all ära, men ingenting går faktiskt upp emot sommarsemestern. Att bara få vara hemma och slappa, sola, bada, åka på utflykter och grilla om kvällarna... Mmm... Det är avkoppling!
Igår kväll kom vi hem från Gotland, som blir vår enda semester hemifrån denna sommar. Vi hade både regn och sol och det var riktigt skönt att komma hemifrån några dagar. Och att dessutom få besöka Gotland, första gången för mig ju! Jag tycker det var jättefint där och åker gärna dit igen!

Till denna veckas sommarutmaning blir det några semesterbilder från vårt Gotlands-besök.


Ringmuren runt Visby, rätt häftigt att så mycket av den finns kvar med tanke på hur gammal den är.


Gotlands, och Sveriges, högsta rauk heter Jungfrun och är ca 11 meter hög.


Ett besök i Lummelundagrottan blev det också. Riktigt häftigt! Det stod ca 70 cm vatten i grottan så vi fick ha vadarstövlar på oss. Strömt var det också. Lite läskigt, men vilken upplevelse alltså! :)


Visby hamn var full med stora segel- och motorbåtar. Och då snackar vi stora i storleken att en annan inte hade haft råd att starta båten ens en gång... De rika lever sitt liv. ;)

Imorgon ska vi själva ut och segla, med Briggen Gerda. Det blir en dagsutflykt från hamnen i Borgholm, och vi kommer ju egentligen inte segla den, utan bara åka med och förhoppningsvis njuta av det fina vädret! Får återkomma med hur det gick senare, och visa bilder så klart!

7 kommentarer:

 1. Ja du har så rätt det är en Liguster. Ja inte växer den så fort men det är värt att vänta för den blir fin och den är så fin när man klipper den.
  Man kan form klippa den hur som helst för den är väldigt tät.
  Så mysiga bilder Du har tagit.
  Gotland är sååå vackert vi var dit förra året.Just nu är yngsta dotter där med familj och tävlar i Folk race.
  Ha det gott!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. underbart med Gotland!jag har aldrig varit dar,sa det var kul att se dina foton!!!ja,sommarsemestern ar bast!!!sitter har med barnen,far se om jag lyckas skriva pa min blogg ikvall,annars imorgon bitti,har fina foton till utmaningen!ha det sa bra!ha en bra battur!

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra sommarbilder från Gotland! Tyvärr har inte fått fram någon bild denna vecka. Har ev. en på gång men den blir nog lite sen igen!

  Kram Anna-Lena

  SvaraRadera
 4. Jag har också varit i Lummelundagrottan när det var översvämning. Och när vi var på skolresa till Gotland när jag gick i sexan släcktes ljuset när vi var längst in. De hade glömt bort att det var en grupp därnere. Snacka om att det blev mörkt! Men jag gillar Gotland trots de upplevelserna! ;0)
  Det är verkligen något speciellt med sommarsemestrar, även om man inte gör något speciellt så brukar just sommarens ledighet kännas mest avkopplande.

  SvaraRadera
 5. Ursäkta, jag har glömt lägga in bilder, ska börja igen.

  Gotland är nog ett av de finaste ställen jag varit på i Sverige, det är så spännande och fint. Jag hade åkt dit igen om jag haft råd.

  Tack för tipset när det gäller Firefox.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Har du inte fler foton från Gotland? Letade på din hemsida häromdagen men såg inget Gotlandsalbum ;) Du fotar så bra! Önskar jag hade en bättre kamera, älskar att fota på Gotland men min kamera räcker inte riktigt till. Dessa var jättefina som du lagt upp!

  Kram Veronica

  SvaraRadera
 7. Veronica: OM jag har fler bilder från Gotland?! ;) Hihi, har en massa men jag har bara inte hunnit få upp dom i fotoalbumet än. Men jag jobbar på det! ;)

  SvaraRadera