Flikar

måndag 11 maj 2009

Vårtecken - måndag 11/5

Våren övergår nu alltmer till försommar och nästan alla träd är gröna här nu. I och med regnet, som kom i förra veckan, satte även min allergi igång (jag är allergisk mot gräs). Allergitabletter, nässpray och ögondroppar - ett vårtecken lika säkert som något annat. :)
Ett annat vårtecken är fräknar! Igår fick jag en hel del efter att ha suttit ute i solen mer eller mindre hela dagen. Jag gillar mina fräknar och även om jag har en del året runt så blir det alltid fler under våren och sommaren. Nu är det alltså på väg tillbaka, härligt! :)

Fåren har släppts ut på grönbete i hagen och ekarna, som är lite senare än många andra träd, börjar bli gröna dom med.


Buskar och träd blommar för fullt! Det är nog därför jag tycker så mycket om våren - det är så vackert i naturen! Tror detta är en slånbärsbuske.


Vårt bigaråträd blommar och doftar ljuvligt!

Bara en åker ligger mellan vårt hus och detta rapsfält som mest liknar ett gult hav just nu.

3 kommentarer:

 1. Härliga bilder du visar. Det surrar en hel del i träden kan jag förstå med den blomningen. Ha en skön måndag!/Merja

  SvaraRadera
 2. Tack för omtanken, det är urtrist att vara förkyld nu :( Men hur går det för dig då som är allergisk? Kan du vara ute och njuta nåt nu? Gräsallergi är inget roligt.

  Vilka underbara foton du tagit! Det märks att vi bor ganska nära ändå, det är liksom i samma takt i naturen. Det är så magiskt nu när även träd som ekarna blir gröna och när rapsfälten börjar lysa, för jösses så de lyser! Vackert :)

  Åh ja jag är ju lite kär i blomman för dagen, och jag tycker också det ska bli spännande när de blommar, för i år har jag en vit sort också och en med blandade färger (vitt, rosa, blått) vilka jag aldrig odlat förr! Det bästa är att varje blomma verkligen bara lever en dag, det är rent otroligt att det kommer så många nya blommor hela tiden, för här blommade min blåa blomman för dagen jättemycket förra året.
  Om du gillar dem kanske det blir du som odlar egna nästa år? ;)

  Kram Veronica

  SvaraRadera
 3. PS: åh, mys med fräknar! Det får inte jag, men dock min sambo -och han är såå söt i sina sommarfräknar tycker ju jag :)

  Katterna tackar å bockar och viskar att de faktiskt är 2 till... :O Alla har de haft det svårt, varit hemlösa, eller avlivningshotade och kommit till oss som vuxna. Som du säger, det värmer verkligen hjärtat lite extra att kunna öppna sitt hem för sådana här katter!

  Är jättekul att du är "likasinnad" och kattvän också. Blev så glad när jag läste första gången om att ni köpt Emil från katthem samt väntade på att få hem Lill också. Eloge! Borde finnas fler som er!

  Kram Veronica

  SvaraRadera