Flikar

måndag 11 augusti 2008

Grön, grönare, grönast!


Snart dags att måla garaget, vilket betyder att vi måste fatta stora beslut när det gäller val av färg. Den färg garaget får kommer nämligen även huset målas i, förhoppningsvis nästa år...
Idag åkte vi runt i olika villaområden och tittade på hus och färger för att få lite idéer och inspiration. Även om vi vet på ett ungefär vad för färger vi är ute efter så är det alltid nyttigt att få se det på riktigt. Färgerna vi tänkt oss är en ljus olivgrön ton på panelen, en bruten vit färg på knutar och runt fönster och sen en röd färg på fönster och spröjs.
Det här med att välja färg är inte lätt kan jag lova. Förutom att det ska väljas vilka kulörer man vill ha så ska det väljas tillverkare också! Olika tillverkare = olika kvalité, hållbarhet och även pris förstås... Man vill ju ha en lättarbetad och bra färg, som är färgbeständig och skyddar huset mot väder och vind men samtidigt kanske inte betala en mindre förmögenhet för det.
Efter villakvartersturen åkte vi till färghandlaren och kom efter många om och men tillslut fram till en en prisvärd tillverkare, vars färg har fått bra resultat i Folksams husfärgtester, och samtidigt är prisvärd. Vi köpte grundfärg till en början, så imorgon sätter vi igång och grundar panel! Nästa steg blir att köpa provburkar för det slutgiltiga testet - grön, grön eller grön?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar