Jag älskar lax så när jag hittar ett nytt recept på lax är jag inte sen att prova. Detta recept hittade jag i ett reklamblad från ICA Maxi och har blivit en ny favvo. Det är både lätt och snabblagat.
Rekommenderas!
Rekommenderas!
Indisk lax
4 portioner
Ca 1/2 gurka
Ca 1/2 isbergssalladshuvud
4 dl matlagningsyoghurt
1 lime
4 tsk Tandoorikrydda
4 portionsbitar lax
4 portioner basmati ris
Salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och fördela tandoorikryddan på laxen. Sätt formen mitt i ugnen i ca 20 min. (eller tills den är klar).
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Strimla salladen fint.
Blanda gurka och sallad i yoghurten. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
(Tips från kocken! Tandoorikrydda finns på påse och hittas bland thai/indiskt/taco-ingredienser i mataffären. Jag har aldrig mätt upp hur mycket krydda jag använder utan brukar höfta lite och tar så det täcker ovansidan av laxen.)
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Strimla salladen fint.
Blanda gurka och sallad i yoghurten. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
Hoppas det smakar!
(Tips från kocken! Tandoorikrydda finns på påse och hittas bland thai/indiskt/taco-ingredienser i mataffären. Jag har aldrig mätt upp hur mycket krydda jag använder utan brukar höfta lite och tar så det täcker ovansidan av laxen.)
Jag tycker också lax är supergott,dessutom älskar jag indisk mat, så detta låter ju onekligen som en vinnande kombo som skall testas a det snaraste.
SvaraRaderaKram i vårsolen :-)
Låter Gott! måste testas!
SvaraRaderaKram!