En ovanlig söndagsmiddag fick bli en vanlig måndagsmiddag när vi igårkväll upptäckte att vi saknade kryddor till denna marockanska maträtt.
Grytan som rätten tillagas i kallas tagine och vi fick den från Karro & Jens (Johans syster med sambo) i julklapp.
Idag ställde sig mästerkocken i vår familj (läs Johan) och lagade mat i den för första gången. Receptet var ett av det medföljande recepthäftets rätter.
Det blev en väldigt annorlunda smakupplevelse (kan ju inte påstå att vi äter marockanskt speciellt ofta) med väldigt många olika smaker som mixades.
Vad sägs om t.ex. koriander, saffran, kummin, vitlök, kanel, lammkött, ingefära, torkade plommon och rostad mandel... Detta var ändå bara en del av ingredienserna!
Trots alla ingredienser blev smaken ganska mild och len. Lite för sött tyckte Johan och gav betyget sådär. Jag tyckte ändå det var gott och kan tänka mig äta det igen.
En liten kom ihåg till nästa gång bara: Med tanke på tiden det tog att laga denna maträtten så passar det nog bättre att göra det en helg än en vardag.
PS. Är någon intresserad av receptet är det bara att höra av sig. DS.
Grytan som rätten tillagas i kallas tagine och vi fick den från Karro & Jens (Johans syster med sambo) i julklapp.
Idag ställde sig mästerkocken i vår familj (läs Johan) och lagade mat i den för första gången. Receptet var ett av det medföljande recepthäftets rätter.
Det blev en väldigt annorlunda smakupplevelse (kan ju inte påstå att vi äter marockanskt speciellt ofta) med väldigt många olika smaker som mixades.
Vad sägs om t.ex. koriander, saffran, kummin, vitlök, kanel, lammkött, ingefära, torkade plommon och rostad mandel... Detta var ändå bara en del av ingredienserna!
Trots alla ingredienser blev smaken ganska mild och len. Lite för sött tyckte Johan och gav betyget sådär. Jag tyckte ändå det var gott och kan tänka mig äta det igen.
En liten kom ihåg till nästa gång bara: Med tanke på tiden det tog att laga denna maträtten så passar det nog bättre att göra det en helg än en vardag.
PS. Är någon intresserad av receptet är det bara att höra av sig. DS.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar