onsdag 9 oktober 2013
Vegetarisk smörgåstårta
Sugen på smörgåstårta till helgen? Prova den här vettja, lätt att göra, matig och såå god!
Ca 10 portioner
Ca 10 st landgångsbröd, grovt eller vanligt
Lager 1; hummus
2 burkar (500 g) kikärtor
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk pressad citron
2 msk vatten
1-2 tsk spiskummin
1-2 krm cayennepeppar
2-3 msk olivolja
salt
Lager 2; avokadokräm6 st avokado
2 msk pressad citron
4 msk finhackad rödlök
6 msk creme fraiche
salt
Lager 3; kesofyllning
3 1/2 msk röd pesto
5 dl keso naturel
svartpeppar
Täckning:
300 g Philadelphiaost
6 msk creme fraiche
Topping:
8 st rädisor
ärtskott (halv ask)
alfalfa groddar (halv ask)
1 finhackad gurka
1 finhackad gul paprika
1/2 isbergsalladshuvud
Gör så här:
1. Gör hummus. Skölj av kikärterna och mixa dom sen med vatten, citron, olivolja, vitlök, kryddor och salt (tillsätt ev. mer olivolja och vatten för att få önskad konsistens).
2. Gör avokadokräm. Mosa avokado och pressa i citron. Blanda i creme fraiche, finhackad rödlök och lite salt.
3. Gör kesoröran. Blanda keso med pesto (kesons grynighet ska vara kvar). Smaka av med svartpeppar.
4. Bygg smörgåstårtan med de tre olika lagren. Börja och avsluta med bröd.
5. Blanda Philadelphiaost med creme fraiche till en smidig kräm och täck tårtan med den.
6. Klä sidorna på tårtan med isbergsallad.
7. Dekorera tårtan med toppingingredienserna.
PS. Ursäkta de lite kassa bilderna på en halväten tårta, kom ju på att jag skulle fota härligheten lite sent... ;) DS.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar